Péntekig kézbesítik a kopogtatócédulákat

MTI
2006.07.31. 14:37

Az október 1-jei önkormányzati választásra július 31. és augusztus 4. között kapják meg a választópolgárok a névjegyzékbe való felvételről szóló értesítést és a szükséges ajánlószelvény-tömböt. Az önkormányzati és a települési kisebbségi önkormányzati képviselők választását ugyan egy időpontban tartják, de külön választásnak minősülnek, ezért két szavazókört is fel kell keresniük azoknak, akik mindkét voksoláson részt kívánnak venni.

Az önkormányzati választáson több mint 8 millió választópolgár vehet részt. A választópolgárok július 31. és augusztus 4. között névre szóló értesítést kapnak arról, hogy felvették őket a települési önkormányzati képviselőválasztás választói névjegyzékébe és egy ajánlószelvény-tömböt is, benne sárga, kék, rózsaszín és fehér ajánlócédulákkal.

A településenként eltérő számú ajánlószelvényekkel a választók az önkormányzati képviselőjelöltekre, Budapesten főpolgármester-jelöltekre, illetve polgármester-jelöltekre és a megyei közgyűlés tagjaira adhatnak ajánlást. A Budapesten élők külön ajánlószelvényt kapnak a települési képviselő, a polgármester és a főpolgármester választására, a nem megyei jogú városban élők szintén hármat kapnak - mivel ők a települési képviselő és a polgármester mellett a megyei közgyűlés tagjaira is szavaznak -, a megyei jogú városban élők pedig csak kettőt.