Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Wekler pert nyert Font Sándor ellen

OS
2006.07.31. 15:02

Font Sándor fideszes országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke jogerősen pert vesztett Wekler Ferenc volt SZDSZ-es honatyával szemben - közölte Wekler Ferenc.

A Pécsi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint Wekler Ferenc a valóságot állította, amikor arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy Font Sándor korábban kapott vissza nem térítendő állami támogatást ültetvénytelepítés céljára. E támogatást az ítélet szerint Font Sándor szilvatelepítés céljából kapta. A bíróság megállapítása szerint annak, hogy ténylegesen mire kérte és kapta az állami támogatást jelentősége nincs.

A fideszes politikus pert kezdeményezett Wekler Ferenccel szemben, amelyben jó hírnevén esett sérelem miatt kért orvoslást és 2 millió forint nem vagyoni kártérítést azért, mert Wekler egy nyilatkozatában azt állította, hogy Font állami támogatást vett fel ültetvénytelepítés céljára.

A bíróság megállapította, hogy Wekler a valóságról tájékoztatta a közvéleményt, és ezért az első- és másodfokú eljárás költségeinek viselésére kötelezte Font Sándort - közölte Wekler.