Wekler pert nyert Font Sándor ellen

OS
2006.07.31. 15:02

Font Sándor fideszes országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke jogerősen pert vesztett Wekler Ferenc volt SZDSZ-es honatyával szemben - közölte Wekler Ferenc.

A Pécsi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint Wekler Ferenc a valóságot állította, amikor arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy Font Sándor korábban kapott vissza nem térítendő állami támogatást ültetvénytelepítés céljára. E támogatást az ítélet szerint Font Sándor szilvatelepítés céljából kapta. A bíróság megállapítása szerint annak, hogy ténylegesen mire kérte és kapta az állami támogatást jelentősége nincs.

A fideszes politikus pert kezdeményezett Wekler Ferenccel szemben, amelyben jó hírnevén esett sérelem miatt kért orvoslást és 2 millió forint nem vagyoni kártérítést azért, mert Wekler egy nyilatkozatában azt állította, hogy Font állami támogatást vett fel ültetvénytelepítés céljára.

A bíróság megállapította, hogy Wekler a valóságról tájékoztatta a közvéleményt, és ezért az első- és másodfokú eljárás költségeinek viselésére kötelezte Font Sándort - közölte Wekler.