Kósa Lajos: A Gyurcsány-csomag semmire nem volt jó

MTI
2006.08.09. 09:39

Semmire nem volt jó a Gyurcsány-csomag, nem látszik sehol az államreform - jelentette ki Kósa Lajos szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. Debrecen fideszes polgármestere kifogásolta, hogy a Gyurcsány-csomag 95 százaléka a központi költségvetés bevételeit növeli, és csak 5 százaléka csökkenti a kiadásokat.

"Én magam 50-50 százalékkal is elégedetlen lennék" - tette hozzá az ellenzéki politikus, aki szerint akkor lenne jó a csomag, ha 30 százaléka a költségvetési bevételeket növelné, 70 százaléka pedig a kiadásokat csökkentené. Kósa Lajos úgy véli, hogy a Gyurcsány-csomag hatása "már el is ment", ugyanis a forint árfolyam-összeomlása nyomán bekövetkezett kamatnövekedés hatástalanította az intézkedéseket.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz miért nem nyújtja be a Parlamentben saját indítványait az államháztartási hiány csökkentésére, Kósa Lajos úgy reagált, hogy az elmúlt ciklusban a szocialista-szabad demokrata kormányerő minden javaslatukat elutasította, még csak tárgysorozatba sem vették. Ennek ellenére - mint fogalmazott - be fogják nyújtani a tervezeteiket.