Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Társadalmi vita a felülvizsgált lisszaboni akcióprogramról

MTI
2006.09.06. 19:25

A kormány első olvasatban elfogadta a felülvizsgált nemzeti lisszaboni akcióprogramot, amelyet szeptember 8-án bocsát társadalmi egyeztetésre - közölte szerdán a Kormányszóvivői Iroda.

Az Európai Unió állam- és kormányfői tavaly márciusban egyetértettek abban, hogy a növekedést és foglalkoztatást középpontba állító lisszaboni stratégia céljainak megvalósulásához elengedhetetlen a nemzeti elkötelezettség erősítése. Ennek érdekében minden tagállamnak 2005. október 15-ig 3 évre szóló nemzeti akcióprogramot kellett benyújtania az Európai Bizottságnak.

A bizottság idén januárban adta ki a magyar dokumentum értékelését. Ezt figyelembe véve a kormány átdolgozta és szeptember elején társadalmi egyeztetésre bocsátja a felülvizsgált nemzeti akcióprogramot.

Az átdolgozás során figyelembe vették az európai uniós állam- és kormányfők által márciusban kijelölt prioritásokat - a kutatás-fejlesztést, az üzleti környezet fejlesztését, a foglalkoztatást és az energiapolitikát -, és szem előtt tartották a konvergenciaprogramot, valamint az Új Magyarország Fejlesztési Terv célkitűzéseit.