Aliz
6 °C
14 °C

A Fidesz szerint gázárügyben hazudott a kormány

MTI
2006.09.07. 18:34

Újabb hazugsággal vádolta a kormányt a Fidesz szóvivője, aki csütörtöki sajtóértekezletén azt vitatta, hogy a nemzetközi gazdasági környezet is szerepet játszott volna a megszorító intézkedésekben, köztük a gázáremelésben.

Szijjártó Péter, a Fidesz kommunikációs vezetője szerint 2000 óta soha nem volt olyan kedvező a nemzetközi gazdasági környezet Magyarország számára, mint most, mivel egyre jobban növekszik az Európai Unió gazdasága, emelkedik a munkahelyek száma, miközben az infláció mindössze 2,3 százalékos.

Hozzátette: miközben Magyarországon a kormány átlagosan 27 százalékkal emelte a gáz árát a nemzetközi tendenciákra és a világpiaci árakra hivatkozva, addig Csehországban októbertől 5,5 százalékkal csökkentik a lakossági gázárat, mert a szolgáltató cég olcsóbban jutott az energiahordozóhoz. ki Szijjártó Péter.

Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-nek azt mondta: a nyugati országokban, illetve Csehországban is jó ideje világpiaci áron szerzik be a gázt, így az ármozgásokat is érzékelik az emberek, hasonlóan ahhoz, ahogy Magyarországon a benzinár mozgását. Hozzátette: a magyarországi fogyasztói árak jelenleg a felét sem teszik ki a világpiaci árnak, ezért mindaddig emelkedni fog a gázár, amíg az el nem éri ezt a szintet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?