Judit
2 °C
7 °C

Kirúgtak egy postást, mert kidobta az ajánlószelvényeket

MTI
2006.09.11. 12:53

Kirúgták azt a postást, aki kézbesítés helyett a kukába dobott több mint kétszáz ajánlószelvényt Szolnokon. A Magyar Posta feljelentést tett ellene, a rendőrség azonban ügyészségi állásfoglalás alapján bűncselekmény hiányában nem indított nyomozást az ügyben. Ez a cselekmény nem tartozik abba körbe, amit a választási rend elleni bűncselekményként a Btk. büntetni rendel - mondta el hétfőn a MTI-nek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyész helyettese. Miután a kopogtató cédula nem minősül okiratnak, mert nem hatóság állítja ki, így okirattal való visszaélés nem történt, csupán hanyag munkavégzés - tette hozzá Varga Árpád.

Szolnokon a Széchenyi városrész 2. számú választókörzetében, a Málna, a Barátság, a Harmat és a Sárkány út, illetve a Pipacs tér területét érintően eltűnt kopogtató cédulák ügyére akkor derült fény, amikor a Szabad Demokraták Szövetségének egyik önkormányzati képviselő-jelöltje ajánlószelvényeket gyűjtött magának. A Postánál végzett vizsgálaton kiderült, hogy a próbaidős kézbesítő valóban a "kukába helyezte el" a küldeményeket. Fegyelmezetlen munkavégzése miatt munkaviszonyát megszüntették, és rendőrségi feljelentést tettek. A posta minden érintettől elnézést kért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?