Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Létszámleépítések debreceni egészségügyi intézményekben

2006.09.11. 20:48

Több mint 250 dolgozójának elbocsátását tervezi november 1-jétől a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) - tájékoztatta az MTI-t hétfőn közleményben Kecskés Gábor gazdasági igazgató. Közlése szerint az év utolsó három hónapjában csaknem egymilliárd forinttal romlik az intézmény költségvetési helyzete. Az összeg nagyobbik része - 720 millió forint - bevétel-csökkenésből, kisebb része - 280-300 millió forint - kiadás-növekedésből származik.

Az intézmény működőképességének és a magas színvonalú betegellátást további biztosítása érdekében számos megtakarítást eredményező intézkedés történt, felfüggesztik sajáterős beruházások egy részét, de folytatják azokat, amelyeket pályázati források támogatnak. Kecskés Gábor tájékoztatása szerint mindezek ellenére a létszámcsökkentés nem kerülhető el. A kormányzati céltartalékból 259 személy elbocsátása egyszeri költségeinek megtérítését kérték, de még keresik a lehetőségét annak, hogy a létszámleépítés mértéke ennél kisebb legyen. Elmondta azt is, hogy a leépítéssel érintettek megkapják a végkielégítést, a 13. havi bért, a jubileumi jutalmat és a szabadságmegváltást.