Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elnökváltás várható a Jobbiknál

MTI
2006.09.13. 16:17

Nem indul újra Kovács Dávid, a Jobbik elnöke a párt októberi tisztújító kongresszusán; utóda a jelenlegi alelnök, Vona Gábor lehet, írja csütörtökön megjelenő számában a Heti Válasz. A Jobbikot párttá alakulása, azaz 2003 óta vezető Kovács Dávid a hetilapnak azt mondta: új szemléletre, új motivációra van szükség, ezért nem szeretne ismét indulni az elnöki posztért; a Jobbik érdekében szükséges a vérfrissítés.

Az MTI-hez eljutatott cikkben az olvasható, hogy a kiszemelt utód Vona Gábor alelnök, aki úgy nyilatkozott, hogy a párt jövőjét a MIÉP nélkül képzelik el, "az érdekházasságnak vége". Vona Gábor elmondta, céljuk, hogy szalonképes, de akcióképes nemzeti radikális párt jöjjön létre, amely nem elégszik meg nagygyűlések szervezésével. Vona Gábor közölte, nem értenek egyet Csurka Istvánnal, a MIÉP elnökével abban, hogy a szakértelem "bolsevik trükk". Mint mondta, reálpolitika és nemzeti radikális politika összeegyeztethető.