Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Provokációra készülnek az '56-os megemlékezéseken

MTI
2006.09.14. 15:51

Rácz Sándor, az 1956-os Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke, a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) tiszteletbeli elnöke csütörtökön felszólította többek között a kormányfőt és a köztársasági elnököt, hogy "tartsa távol magát" az 1956-os forradalom ünnepségeitől. Az élő ötvenhatosoknak azt parancsolja a múltjuk, hogy emlékezzenek meg az ötvenedik évfordulón a kivégzett és elhalt bajtársaikról. "De ez nem kötelező a hatalomra nézve, mert nekik semmi közük nincs '56-hoz. (...) Minket az élet oda parancsol, őket pedig az élet onnan elparancsolja" - mondta.

Hozzátette: az október 23-i megemlékezéseken "provokációtól" kell tartani. Véleménye szerint előfordulhat, hogy a központi ünnepségeken lesznek rendzavarások, illetve az '56-os szervezetek elképzelései és tervei ütköznek majd a kormányzati megemlékezések helyszíneivel.