32 jelölt lépett vissza az októberi választás előtt

MTI
2006.09.22. 15:49

A települési önkormányzati választáson összesen több mint 88.500 jelöltet vettek nyilvántartása, a kisebbségi választásra pedig több mint 16 ezret; a jelöltállítás óta eltelt időszakban 32-en léptek vissza, de ez sehol nem veszélyezteti a választás megtartását, mondta az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Rytkó Emília az önkormányzati választás szavazatösszesítésének informatikai főpróbája alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, jelöltállítás hiányában összesen egy polgármester-választás, 11 kislistás választás és 20 kisebbségi választás marad el október 1-jén. Egyéni választókerületi jelölt 15 lépett vissza, kislistás településen 5, illetve 12 polgármesterjelölt is úgy gondolta, inkább nem méretteti meg magát a választáson.

Visszalépett hat egyéni választókerületi jelölt a főváros 5-ös választókerületében, ketten a Pest megyei Veresegyházán, valamint egy-egy jelölt Budapest 1-es választókerületében, Kazincbarcikán, Hajdúszoboszlón, Maglódon, Szombathelyen, Pápán és Keszthelyen. Kislistás jelölt Városdombón, Mihálygergén, Baktalórántházán, Egervölgyben és Nemesnépen lépett vissza. Polgármesterjelölt Uszódon, Kevermesen, Pusztaföldváron, Alapon, Lepsényben, Fertődön, Horton, Csatkán, Ádándon, Szántódon, Csényén és Gétyén lépett vissza.