Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

32 jelölt lépett vissza az októberi választás előtt

MTI
2006.09.22. 15:49

A települési önkormányzati választáson összesen több mint 88.500 jelöltet vettek nyilvántartása, a kisebbségi választásra pedig több mint 16 ezret; a jelöltállítás óta eltelt időszakban 32-en léptek vissza, de ez sehol nem veszélyezteti a választás megtartását, mondta az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Rytkó Emília az önkormányzati választás szavazatösszesítésének informatikai főpróbája alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, jelöltállítás hiányában összesen egy polgármester-választás, 11 kislistás választás és 20 kisebbségi választás marad el október 1-jén. Egyéni választókerületi jelölt 15 lépett vissza, kislistás településen 5, illetve 12 polgármesterjelölt is úgy gondolta, inkább nem méretteti meg magát a választáson.

Visszalépett hat egyéni választókerületi jelölt a főváros 5-ös választókerületében, ketten a Pest megyei Veresegyházán, valamint egy-egy jelölt Budapest 1-es választókerületében, Kazincbarcikán, Hajdúszoboszlón, Maglódon, Szombathelyen, Pápán és Keszthelyen. Kislistás jelölt Városdombón, Mihálygergén, Baktalórántházán, Egervölgyben és Nemesnépen lépett vissza. Polgármesterjelölt Uszódon, Kevermesen, Pusztaföldváron, Alapon, Lepsényben, Fertődön, Horton, Csatkán, Ádándon, Szántódon, Csényén és Gétyén lépett vissza.