Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégis épülhet cementmű Bükkösdön

MTI
2006.09.24. 20:36

Elvben épülhet cementmű a Baranya megyei Bükkösdön, miután a választók többsége a vasárnap megtartott helyi népszavazáson kinyilvánította: támogatna egy ilyen beruházást. A referendum érvényes és eredményes volt, a többség akarata pedig kötelező érvényű a képviselő-testületre - mondta Tarai Klára jegyző.

Az 1300 lelket számláló Bükkösd 1005 választópolgárából 627 járult az urnák elé, a fejlesztést 342-en támogatták, 282-en elutasították. Három szavazat érvénytelen volt. A község szavazóinak többsége két évvel ezelőtt két népszavazáson is elutasította a 30 milliárd forintból 2009-re felépülő cementmű tervét, annak ellenére, hogy a helyi testület úgy ítélte meg, Bükkösd számára minden olyan beruházás, szabályosan működő gazdasági vállalkozás fontos, amely bevételt hoz és biztosítja a falu jövőbeni fejlődését.