Aliz
6 °C
14 °C

A radiológusok is tiltakoznak az egyeztetés nélküli reformok ellen

MTI
2006.09.26. 16:49

A Magyar Radiológusok Társasága kedden állásfoglalásban csatlakozott a Magyar Traumatológus Társaság törekvéseihez, elutasítva az egészségügyi reformok széles körű szakmai egyeztetés nélküli bevezetését. A radiológusok társasága kedden közölte: egyetért azzal, hogy egészségügyi reformok szükségesek, ugyanakkor elutasítja a reformok széles körű szakmai egyeztetés nélküli bevezetését.

A szervezet felhívta a figyelmet arra, hogy a színleltnek minősített szerződések megszüntetése július 1-jétől a radiológiai ellátásban egyre fokozódó, súlyos ellátási problémákat okoz, a radiológusok jövedelmének csökkenése mellett. A radiológiai szakma vállalja egy, az Európai Unióhoz illő életpálya-modell kidolgozását, amelynek része a rezidensképzés problémáinak megoldása és az európai fizetésekhez történő fokozatos felzárkóztatás is. A társaság emellett szükségesnek nevezi az oktatói, konziliárusi tevékenység elismerését a munkabérekben vagy vállalkozói bérekben, és nem ért egyet a kötelező kamarai tagság megszüntetésével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?