A helyi fideszesek szerint Tatabányán is hazudott az MSZP

2006.10.10. 12:35

Bencsik János polgármester a közgyűlési együttműködés küszöbfeltételének nevezte keddi sajtótájékoztatóján, hogy az MSZP városi vezetői választási kampányuk hazug állításaiért kérjenek bocsánatot Tatabánya lakosságától.

"A szocialisták félelemkeltő hazugságkampányuk csúcspontján Tatabányai Napló című kiadványukban, közvetlenül a választások előtt valótlanul azt állították, hogy a parlamentben nem szavaztam meg az erőszakos véleménynyilvánítást elítélő ötpárti nyilatkozatot" - jelentette ki Bencsik János, hozzátéve, hogy az egész kiadvány a Fideszt a ribillió, az MSZP-t a nyugalom pártjának állította be.

A polgármester szerint az MSZP-s jelölt, Lukács Zoltán a politikai hatalom megszerzésének vágyától vezérelve hazudott és nagy nyilvánosság előtt megrágalmazta a város hivatalban lévő vezetőjét, ezért bocsánatot kell kérnie, ez a további együttműködés feltétele.

Az MSZP városi elnöke, Lukács Zoltán az MTI kérdésére elmondta, hogy a levelet átvették, tanulmányozzák, ha szükséges, válaszolnak rá. A politikus rámutatott: az önkormányzatiság óta ez az első alakuló ülés, ahol az eskütétel után a képviselők hazamennek és nem jön létre a bizottsági struktúra.

További, névtelenséget kérő MSZP-s képviselők úgy fogalmaztak, "nincs kontaktus a munkaszervezet kialakításában" Tatabányán a közgyűlésben egyaránt 12-12 szavazatot szerzett MSZP és a Fidesz között.