Télre bezárnak 21 szlovákiai határátkelő pontot

MTI
2006.10.26. 18:40
A még július elején megnyitott 45 határátkelő pontból október 31-től április 1-ig bezárják azt a 21 vízi átkelőt, amelyeken érvényes okmányokkal ellenőrzés nélkül átkelhettek turisták; a többi szlovák-magyar határátlépési pont reggel 7 órától 19 óráig tovább üzemel - közölte az MTI-vel a határőrség csütörtökön.

A magyar-szlovák államhatáron a július 8-tól létesített átkelőket kizárólag turisztikai céllal, gyalogosan és kerékpárral, illetve csónakkal lehet használni, napközben. A határátlépési pontok turisztikai látványosságok, emlékhelyek vagy vallási kegyhelyek közelében nyíltak, és azokat magyar és szlovák állampolgárok mellett az Európai Unió, az Európai Gazdasági Térség tagállamainak, valamit Svájc, Andorra, Monaco, San Marino és Vatikán Állam állampolgárainak lehet használni.

A vízi közlekedési szabályok miatt jövő hét keddtől tavaszig lezárják a vízi átkelőket, de a többi 24 szárazföldi határátlépési pont egész évben továbbra is nyitva áll - tájékoztatta az MTI-t Kovács Iván alezredes.