Kökény Mihály: csúszhat a vizitdíj bevezetése

MTI
2006.11.24. 18:59
Adminisztrációs nehézségek miatt csúszhat a vizitdíj bevezetésének időpontja, de erről még nincs döntés - nyilatkozta a Magyar Rádió Krónika című műsorának Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának MSZP-s elnöke.

"A vizitdíj bevezetésének az időpontja attól függ, hogy az elfogadható technika, a szociális mentességek igazolása mikor hajtható úgy végre, hogy ez senkinek semmilyen kényelmetlenséget, fennakadást ne okozzon" - fogalmazott a politikus. Mint mondta, "ha február elseje az időpont, akkor február elseje, ha március elseje, március elseje, mondta, majd így folytatta: meggyőződésem, hogy lehet találni megfelelő megoldásokat".

A műsorban elhangzott: aki kedvezményre jogosult, annak nem 300, hanem csak 100 forintot kell majd fizetni, amikor felkeresi orvosát. A 3 millió kedvezményre jogosító igazolvány kiadása az önkormányzatok feladata.

A politikus tudatta: az egészségügyi bizottság azt javasolja, hogy szélesítsék ki a mentességet élvezők körét azzal, hogy 14 éves kor alatt ne kelljen vizitdíjat fizetni a tervezett 6 éves kor helyett.