Nem lehet élőláncot vonni a Parlament köré

MTI
2006.11.30. 16:16

Jóváhagyta csütörtökön a Fővárosi Bíróság azt a határozatot, amelyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta, hogy élőláncot vonjanak a Parlament köré. Az MTI értesülését a Fővárosi Bíróságon nem erősítették meg arra hivatkozva, hogy a felek még nem kapták meg a bíróság döntéséről szóló végzést.

A BRFK egy héttel ezelőtt közleményben jelentette be:nem engedélyezi a Magyar Nemzeti Bizottság 2006-nak, hogy élőláncot szervezzen a Parlament köré december 11-én. A rendőrség indoklása szerint a rendezvény "súlyosan veszélyeztetné a népképviseleti szervek zavartalan működését".

A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 képviselői november 20-án tettek bejelentést a rendőrségen, hogy december 11-én a Parlament épülete köré "élőláncot" kívánnak szervezni, az épületbe való bejutást pedig 20-30 megbízható főből álló "sorfalkapun" keresztül biztosítanák.

Az MTI értesülései szerint a Fővárosi Bíróság megállapította: az Országgyűlés működésének elengedhetetlen feltétele, hogy az országgyűlési képviselők, valamint az ott dolgozók bejuthassanak az épületbe.