A Fidesz EP-képviselői nem mennek el Gyurcsányhoz

MTI
2006.11.30. 17:27

Továbbra sem kívánnak részt venni az Európai Parlament fideszes képviselői a miniszterelnök által összehívott egyeztetésen, mert azt látványtalálkozónak tartják - jelentette be Brüsszelben a delegációt vezető Szájer József.

Sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila MSZP frakcióvezető-helyettes aznapi budapesti közléseire reagált. Ő arról beszélt, hogy a szocialista frakció Magyar Klub létrehozását javasolja, és azt kéri a magyar néppárti EP-képviselőktől, hogy egyeztessenek Gyurcsány Ferenccel december 10-én Magyarország érdekeiről.

Szájer elmondta: a kormányfővel javasolt találkozót látványtalálkozónak, látványpolitizálás részének tekintik, "amely épphogy nem javítja, hanem rontja a közös európai politizálás esélyeit". Gyurcsány Ferenc "elvesztette a hitelét Európában, elveszítette hitelét Magyarországon, nem az az alkalmas ember, aki ezt végre tudja hajtani" - szögezte le.

Szájer leszögezte ugyanakkor, hogy a Magyar Klubra vonatkozó szocialista kezdeményezést megvizsgálják, hogy a közös nemzeti érdekek képviseletének valóban érdemi fórumává válhat-e. A Fidesz képviselői eddig is részt vettek mindazon megbeszéléseken, amelyek Magyarország érdekeit szolgáló, érdemi egyeztetések voltak, ilyenek jelenleg is zajlanak - állította.