Fidesz: átgondolatlan a kórházfejlesztés

MTI
2006.12.02. 13:46
A kórházfejlesztésről szóló törvénytervezet átgondolatlan, nem tartalmaz mást csak lózungokat - mondta Pesti Imre, a III. kerület fideszes képviselője szombaton a Szent Margit Kórház előtt - annak megmentéséért - tartott demonstráción.

"Az egészségügy fejlesztéséről szóló törvénytervezet sokat sejtető, úgy vesszük a kezünkbe, hogy itt valami nagyszabású átalakítás, fejlesztés előtt állunk, de amikor elolvassuk a törvényt, kiderül, hogy néhány üres lózungon kívül szó sincs a magyar egészségügy fejlesztéséről" - fogalmazott az Országgyűlés egészségügyi bizottságának tagja. A "kormányzat az egészségügyet feláldozta a költségvetés oltárán" vidéken és Budapesten - tette hozzá.

A fideszes képviselő elmondta, hogy mindenhol megpróbálják a kórházakat megmenteni a bezárástól. A fővárosnak sem sikerült a tulajdonában lévő intézményeket legalább a kiemelt kórházak közé juttatni - mondta Pesti.

Pesti Imre arra kérte a demonstráción egybegyűlteket, hogy mindent tegyenek meg, hogy megmaradjanak a kórházak. A Fidesz a kórházak megmentéséért további demonstrációsorozatot és aláírás-gyűjtési akciót fog szervezni - tette hozzá Pesti Imre.