Egységes lesz a tandíj

MTI
2007.01.12. 16:12

Alapképzésben várhatóan 105 ezer, a mesterképzésben 150 ezer forint lesz a fejlesztési részhozzájárulás (fer) a bevezetés első évében, ettől kismértékben csak a Semmelweis Egyetem szeretne eltérni - közölte Molnár Károly, a rektori konferencia pénteki ülése után az MTI-vel.

A rektor felidézte: korábban azt javasolták az intézményeknek, hogy induláskor, 2008-ban legyen egységes a fer összege és egy év tapasztalatait összegezve tekintsék majd át a fizetendő összeget. Az intézmények ezzel egy kivétellel egyetértettek. Egyedül a Semmelweis Egyetem jelezte, hogy kismértékben szeretnének eltérni ettől, amit a túljelentkezéssel, a karok népszerűségével indokoltak - közölte.

Az intézményeknek egyenként kell tájékoztatniuk a tárcát január 15-ig az általuk kért fer összegéről, ami várhatóan már benne lesz a felvételi tájékoztató kiegészítésében. A fer-t értékelni először várhatóan 2008-ban lehet, s akkor térnek vissza a kérdésre. A rektori konferencia ugyanakkor csak ajánlást tehet, e kérdésben az intézmények maguk döntenek.