Békés demonstráció a Szolnoki MÁV Kórház megmentéséért

MTI
2007.01.16. 18:24

Több százan vettek részt a kórházi ágyszám-leépítés miatt veszélybe került Szolnoki MÁV Kórház megmentéséért tartott keddi demonstráción, az intézmény előtt.

A szónokok közül Rudner Ervin igazgató-főorvos rövid beszédében a politikamentes közös fellépés fontosságát hangsúlyozta annak érdekében, hogy a kórház fennmaradhasson. Fejér Andor, a megyei önkormányzat elnöke arról beszélt, hogy a MÁV Kórházon kívül más megyei kórházakat is a megszűnés veszélye fenyegeti a szaktárca elképzelései alapján. Szalay Ferenc, a város polgármestere azt jelezte: míg korábban minden politikai erő kifejezte akaratát az intézmény megmentéséért, az utóbbi napokban a kormánypártok helyi képviselői mintha elfelejtették volna ez irányú ígéreteiket.

Csák László, az MSZP szolnoki önkormányzati frakciójának vezetője az MTI-hez kedden eljuttatott sajtóközleményében jelezte: bár meghívást kaptak a demonstrációra, a frakció álláspontja az, hogy a MÁV Kórház ügye szakmai kérdés, és ennek megoldásához nem utcai demonstráción át vezet az út.