Úgy döntöttek az ágyszámokról, hogy nem döntöttek

MTI
2007.01.23. 16:25

A regionális egészségügyi tanácsok (ret) többségében politikai döntések születtek arról, mennyi aktív és krónikus ágy legyen az adott régióban - mondta az Egészségügyi Minisztérium államtitkára a keddi kormányszóvivői tájékoztatón. Azért is sajnálatos ez - tette hozzá, mert a ret-eknek az ott élő emberek érdekeit kell szem előtt tartaniuk.

Hozzátette: elfogadják a kritikát, hogy a ret-ekben nem tartják megfelelőnek az egészségügyi miniszter javaslatát, ugyanakkor a lehetőség van arra, hogy elmondják saját javaslatukat, beszéljenek arról, mit gondolnak az ellátórendszerről. "Sajnálom, hogy sok helyen lemondtak arról, hogy az ott lakók érdekében tegyenek valamit, döntéseket hozzanak" - fogalmazott az államtitkár.

Horváth Ágnes kiemelte: rengeteg javaslatot kaptak intézményvezetőktől, orvosoktól - amelyeket a végső döntésnél igyekeznek majd figyelembe venni -, de ezek a javaslatok nem tekinthetők egységes régiós álláspontnak. A ret-eknek január 28-ig kell kialakítaniuk végleges javaslatukat, úgy, hogy azzal az adott régióban minden intézmény és fenntartó egyetért.