Csalás miatt feljelentést tett Sopron önkormányzata

MTI
2007.01.26. 20:49
Hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt feljelentést tett Sopron város önkormányzata ismeretlen tettes ellen - tájékoztatták az önkormányzatnál pénteken az MTI- t.

Az ügyet a Győr- Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya vizsgálja - közölte a rendőrségi sajtóreferens az MTI érdeklődésére.

A pénteki feljelentés előzménye az volt, hogy Fodor Tamás (Fidesz), Sopron polgármestere csütörtökön rendkívüli közgyűlést hívott össze, amely - mint azt a polgármester elmondta - "súlyos, de egyben felelősségteljes döntést hozva" elhatározta, hogy pénteken polgári és büntetőeljárásokat kezdeményeznek.

A döntés indoka az volt, hogy az önkormányzatnál és annak vagyonkezelő cégénél elvégzett szakmai vizsgálatok szerinte több súlyos, törvénytelen gazdasági ügyletre világítottak rá, amelyek több százmilliós, sőt milliárdos károkozást, és ezáltal súlyos vagyonvesztést eredményezhettek Sopron városának - jelentette ki a város polgármestere a rendkívüli közgyűlés után tartott sajtótájékoztatóján.