Erzsébet
1 °C
4 °C

Tiltakozás a budafoki borászati iskola elköltöztetése ellen

MTI
2007.02.02. 19:39

Csaknem háromszázan vettek részt a Soós István Borászati Szakközépiskola és Szakiskola átköltöztetése ellen szervezett tüntetésen pénteken Budafokon. Urbán András, a Promontorium Borlovagrend nagymestere elmondta, hogy péntek délben egy petíciót akartak átadni Demszky Gábornak, mivel a XX. kerületi szakiskola fenntartója a fővárosi önkormányzat.

A petíciót, amelyben felszólítják a fővárosi önkormányzat illetékeseit, hogy vonják vissza a budafoki borászképzés megszüntetésére vonatkozó előterjesztésüket, végül John Emese, a fővárosi önkormányzat oktatási bizottságának alelnöke vette át.

A borlovagrend nagymesterének szavai szerint ez az iskola az egyetlen tiszta profilú, vagyis csak a borászatot oktató tanintézmény, amely ráadásul kiváló helyen van, hiszen a budafoki borospincék és tangazdaságok jó gyakorlati terepet jelentenek a diákoknak. "Ezt akarják összevonni az Andrássy úton lévő Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakiskolával, és ez ellen tiltakozunk mi" - tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?