Natália
1 °C
7 °C

Újra fogad az onkológia a Kenézy Gyula Kórházban

MTI
2007.02.12. 21:58

Minden beteget ellátnak péntek óta a debreceni Kenézy Gyula Kórház onkológiáján - közölte Ónodi-Szűcs Zoltán, az intézmény főigazgató-helyettese. "Pénteken délután helyreállt a rend, minden kezelést elvégeznek az onkológián" - mondta, hozzátéve, hogy belső vizsgálat folyik az ügyben. A kórház vezetője a vizsgálat lezárultáig nem kívánt részleteket közölni.

A múlt héten anyagiak híján 16 beteg nem kapta meg a számára szükséges onkológiai kezelést. A kórház gazdasági igazgatója korábban úgy nyilatkozott, hogy a betegek száma jelentősen megnőtt az idén, s az ellátásukra fordított összeg csaknem havi ötmillió forinttal emelkedett. Beszámolt arról is, hogy az elvégzett kezelések 50 százalékát az OEP az úgynevezett teljesítményvolumen-korlát túllépése miatt már nem finanszírozta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?