Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Aláírták a fővárosi koalíciós szerződést

MTI
2007.02.15. 10:41
Aláírták a koalíciós szerződést a fővárosi MSZP és SZDSZ vezetői, valamint a főpolgármester csütörtökön reggel az Újvárosházán. A dokumentum aláírását követően a Fővárosi Közgyűlés várhatólag megszavazza a két párt által javasolt főpolgármester-helyettest, Horváth Csabát (MSZP) és Ikvai-Szabó Imrét (SZDSZ). A megállapodás aláírása azért nem történt meg eddig, mert nem tudtak megegyezni a szocialista jelölt személyéről. Az MSZP korábban ragaszkodott Gy. Németh Erzsébet jelöléséhez, ám Demszky Gábor főpolgármester ezt nem fogadta el. A megoldhatatlannak tűnő helyzetet Gy. Németh Erzsébet oldotta fel, aki nemrég azt közölte, visszalép a jelöltségtől.

Amennyiben a közgyűlés többsége megszavazza a két jelöltet, három főpolgármester-helyettese lesz Demszky Gábornak. Hagyó Miklóst (MSZP) már korábban a városvezető helyettesévé választotta a testület. A fővárosi MSZP és az SZDSZ között létrejött koalíciós megállapodást Demszky Gábor főpolgármester, Burány Sándor, az MSZP Budapesti Területi Szövetségének elnöke, Lakos Imre, a szabad demokraták budapesti választmányának elnöke, Steiner Pál, a szocialista párt fővárosi frakcióvezetője, valamint Ikvai-Szabó Imre, az SZDSZ fővárosi frakciójának elnöke látta el kézjegyével. A dokumentum egyik kiemelt mondata értelmében a felek 2007. március 31-éig értékelik a megállapodás tapasztalatait, újratárgyalják és közös akarat esetén módosítják annak tartalmát.