Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A Mérei Ferenc Szakiskola bezárása ellen tiltakoztak

MTI
2007.02.23. 11:15

A Mérei Ferenc Szakiskola bezárása ellen tartott tiltakozó sajtótájékoztatót pénteken az iskola igazgatója és egy fővárosi önkormányzati képviselő Budapesten. Szemző Kálmán, a csepeli, enyhén értelmi sérült gyerekekkel foglalkozó, speciális szakiskola igazgatója elmondta, február 9-én kapták kézhez a Fővárosi Önkormányzat határozatát, amely szerint a XXI. kerületből a VIII. kerületi Szabó Mester Szakiskolába szerveznék át az iskolát. Az igazgató szerint nagyon károsan érintené a diákokat, ha szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek közé kerülnének, hiszen nem életkörülményeik különböztetik meg ezeket a gyerekeket egymástól, hanem értelmi képességeik. Az iskola kihasználtsága 403 diákkal 200 százalékos, tehát tényleg szükség volna egy nagyobb épületre, de nem olyan áron, hogy a helyhiányt egy nem megfelelő környezettel kompenzáljuk, mondta Szemző Kálmán.

Németh Szilárd fővárosi és csepeli önkormányzati képviselő elmondta, kezdeményezni fogja a csepeli polgármesternél, hogy próbálja az önkormányzat saját tulajdonba venni a jelenleg fővárosi tulajdonban lévő iskolát, minden olyan fejlesztéssel együtt, amelyek jelenleg ott folynak. Hozzátette, hogy Csepelen van egy már négy éve bezárt, teljesen üresen álló iskola, amely 1500 diák befogadására alkalmas, tehát kezdeményezni fogja, hogy ide költöztessék át a nagy vonzáskörzettel bíró szakiskolát. "Harmadik megoldásként kezdeményezni fogom, hogy az iskola épületére változtatási tilalmat rendeljen el a csepeli polgármester, hogy minden, a telekspekulációt célzó kezdeményezésnek elejét vegyük" - jelezte Németh Szilárd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?