Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Partnerségi viszonyt ajánl az MDF a Fidesznek

MTI
2007.02.23. 12:13

A középosztály védelmében ajánlott pártja nevében partnerségi viszonyt a Fidesznek Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke a Népszabadság pénteki számában közzétett írásában. "Mi most nem szövetségeseket keresünk, hanem cselekvő partnereket" - írta Dávid Ibolya. Az MDF elnöke szerint a "középosztály azonnali intézkedéseket követelő válsága" indokolja, hogy a párt parlamenti frakciója találkozóra hívta meg Orbán Viktort, a Fidesz elnökét.

Dávid Ibolya szerint az MDF-frakció és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábbi hasonló találkozója bizonyította, hogy van ma Magyarországon létjogosultsága a pártok közti párbeszédnek. Ehhez hozzátette, hogy bár első pillantásra "valóban fényévnyi távolság van" az MDF és a Fidesz ellenzéki szerepfelfogása között, "a politika mélyrétegeiben számos szál köti össze" a két pártot. "Hatalmi érdekek által elfojtott természetes kötelékek fűznek össze bennünket, és ez alapul szolgálhat legalább a korrekt párbeszéd kialakításához" - írta az MDF elnöke.

Dávid Ibolya megírta, hogy a Fidesz elnökével tervezett találkozón két fő területre szeretnének összpontosítani. Egyrészt "az igazságos adózás kérdéskörét" említette, valamint azt, hogy csak a kormánypártok és az ellenzék összefogásával lehetséges a kétharmados többséget igénylő döntéseket meghozni az Országgyűlésben. Az ilyen többséget igénylő kérdések között említette a párt- és kampányfinanszírozás rendszerének reformját, "a politikai elit intézményesített törvényszegésének" megszüntetését.