Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Áder két pert nyert a Magyar Nemzet ellen

OS
2007.02.23. 16:16
Áder János pénteki közleménye szerint az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság helyt adott mindkét kereseti kérelmének a Magyar Nemzet szerkesztőségével szemben, és helyreigazításokra kötelezte a lapot.

Eszerint a Magyar Nemzet 2007. január 15-i számának "Schmidt Mária ante portas?" című írásában valótlanul híresztelte, hogy a cikkben emlegetett esetleges új jobboldali párt elnökeként bennfentesek Áder Jánost nevezték volna meg, aki - még e személyek által sem ismert - feltételekhez kötné esetleges szerepvállalását.

Ezzel szemben a felperes Áder János nem készül ilyen szerepre semmilyen feltétel megvalósulása esetén sem.

Szintén helyreigazításra kötelezték a Magyar Nemzetet a 2007. január 25-i számban megjelent "Bűnbánó honatyák" című írás miatt. Ebben a lap valótlanul állította, hogy Áder János a szabályozás ellenére igényelte és kapta meg költségtérítő juttatását. Lehetséges ugyanis a költségtérítés igénybevétele, ha a képviselő lakóhelye nem egyéni választókerületében van, és a felperes Áder János erre hivatkozással igényelte és kapta meg juttatását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?