Fodor: Orbán ultimátuma elfogadhatatlan

MTI
2007.02.23. 18:08
Orbán Viktor újabb ultimátumot adott a magyar társadalomnak, és emellett egyetlen demokrata sem mehet el szó nélkül - hangoztatta ismét Fodor Gábor, a szabaddemokraták elnökjelöltje Szombathelyen pénteken tartott sajtótájékoztatóján.

Utalt arra, hogy amikor Orbán Viktor arról beszélt, hogy ha az általuk kezdeményezett népszavazás sikeres lesz, és utána a kormány hivatalban marad, akkor azon túl a kormányt terheli a felelősség mindenért, ami azután történik.

"Én azt gondolom, hogy ez egy nyílt ultimátum" - mondta Fodor. Elfogadhatatlan ez a gondolkodásmód, hiszen a szabad demokrata politikus szerint egy demokratikus politikus nem ultimátumokban gondolkodik.

"Ez a kormány legitim kormány, a választók szabad akaratukból választották meg, és így is kell kezelni, minden demokratikus politikusnak ezt tudomásul kell venni" - mondta. Fodor Gábor szerint lehet a kormányt kritizálni, lehet tüntetni ellene, lehet nagyon sok mindent csinálni, de olyan helyzetet előidézni nem lehet, amelyben alkotmányon kívüli eszközöket alkalmaznak.