Árpád
-2 °C
4 °C

Fodor: Orbán ultimátuma elfogadhatatlan

MTI
2007.02.23. 18:08
Orbán Viktor újabb ultimátumot adott a magyar társadalomnak, és emellett egyetlen demokrata sem mehet el szó nélkül - hangoztatta ismét Fodor Gábor, a szabaddemokraták elnökjelöltje Szombathelyen pénteken tartott sajtótájékoztatóján.

Utalt arra, hogy amikor Orbán Viktor arról beszélt, hogy ha az általuk kezdeményezett népszavazás sikeres lesz, és utána a kormány hivatalban marad, akkor azon túl a kormányt terheli a felelősség mindenért, ami azután történik.

"Én azt gondolom, hogy ez egy nyílt ultimátum" - mondta Fodor. Elfogadhatatlan ez a gondolkodásmód, hiszen a szabad demokrata politikus szerint egy demokratikus politikus nem ultimátumokban gondolkodik.

"Ez a kormány legitim kormány, a választók szabad akaratukból választották meg, és így is kell kezelni, minden demokratikus politikusnak ezt tudomásul kell venni" - mondta. Fodor Gábor szerint lehet a kormányt kritizálni, lehet tüntetni ellene, lehet nagyon sok mindent csinálni, de olyan helyzetet előidézni nem lehet, amelyben alkotmányon kívüli eszközöket alkalmaznak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?