Judit
3 °C
7 °C

Április 15-én időközi polgármester-választás Leányfalun

MTI
2007.02.27. 13:26

Április 15-én, vasárnap időközi polgármester-választást tartanak a Pest megyei Leányfalun, a tavaly decemberben tragikus körülmények között elhunyt polgármester megüresedett helyének betöltésére, közölte a település jegyzője. Sóki Anett elmondta, még nem ismert, hogy hányan indulnak majd a polgármesteri helyért, egy jelentkező azonban már van, aki az ehhez szükséges minimum 75 ajánlószelvény helyett 220 cédulát adott le az önkormányzatnál. A választási bizottság csütörtökön ül össze, hogy hitelességüket ellenőrizze és nyilvántartásba vegye a jelöltet. A szabály szerint a választásra jogosultak három százalékának ajánlása szükséges ahhoz, hogy valaki induljon a posztért.

A nagyközségben 2400-an jogosultak választásra, s függetlenül a voksolók számától, amelyik jelölt akár csak eggyel is több szavazatot kap majd, őt hirdetik ki győztesnek. A 11 tagú képviselő-testület összetétele nem változik, az időközi választás a testület tagjaira nem vonatkozik. Egyébként a testület - egy fideszest leszámítva - valamennyi tagja független, s az elhunyt polgármester is függetlenként indult a tavaly októberi választáson, csakúgy, mint a mostani elsőként jelentkezett aspiráns. Leányfalu korábbi polgármestere december 30-án vesztette életét, amikor házában tűz ütött ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?