Mikola: A kormány bukását jelentheti az egészségügyi reform bukása

MTI
2007.04.05. 12:49

Az egészségügyi reform bukása a kormány bukását is jelentheti, mondta Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus szerint Molnár Lajos miniszter lemondása után be kell látni, hogy az egészségügy úgynevezett reformja, amely lakossági sarcokat, forráskivonást és az egészségbiztosítás feletti befolyás megszerzésére irányuló törekvést jelentett, megbukott.

"Ez a kormány számára is súlyos konzekvenciákkal jár, gyakorlatilag a közigazgatási reform után az egészségügy bukása a kormány bukását is jelentheti" - mondta Mikola István, aki szerint a miniszter által hátrahagyott "káoszt, nyomorúságot, bizalomvesztést és válságot" sürgősen kezeli kell, revízió alá kell vonni az eddigi intézkedéseket.

Igen nagy baj lenne, ha erre a káoszra építenének egy több-biztosítós rendszert, mondta az Orbán-kormány egészségügyi minisztere. Megjegyezte: "döbbenetes politikai akarat feszül a magánbiztosítók bevonása mögött". A képviselő arra szólította fel a kormányt, hogy hagyja abba a további ámokfutást az egészségügyben.