Kálmán Olga nem lesz kormányszóvivő

MTI
2007.04.06. 18:46

Kálmán Olga nem vállalja a kormányszóvivőséget, mivel jó ideig szeretne jelenlegi pályáján maradni. Az ATV műsorvezetője ezt pénteken nyilatkozta az MTI érdeklődésére. "Megkeresés volt, beszélgetés volt, de a válaszom: nem" - mondta az ismert televíziós személyiség azzal kapcsolatban, hogy neve felmerült a lehetséges szóvivő-jelöltek között.

Az MTI korábban kormányközeli forrásból úgy értesült, Kálmán Olga hivatalos felkérést nem kapott a kormányszóvivői posztra, de valóban felvetődött a neve a lehetséges jelöltek között. A távirati irodának több, a miniszterelnök körül dolgozó szakember is azt mondta, legkésőbb őszig szeretnék megtalálni a kabinet új szóvivőjét, de semmi nincs, ami sürgetné őket ebben. Kálmán Olga, az ATV műsorvezetője először pénteken az Origo internetes hírportálnak beszélt arról, hogy megkeresték a betöltetlen kormányszóvivői poszttal kapcsolatban.

Az MTI úgy tudja, miután Demcsák Zsuzsa visszalépett a poszttól, a miniszterelnök új kommunikációs csapata készített egy 10-12 fős listát a lehetséges jelöltekről, és ezen szerepelt Kálmán Olga is. A kormányszóvivői posztra alkalmasnak tartott emberek többségénél informális beszélgetésekben már érdeklődtek, hogy vállalnának-e ilyen posztot, de ennél tovább nem jutott a dolog.