Újabb tárgyalás Szikinger ügyében

MTI
2007.04.24. 15:12
Újabb tárgyalást rendelt el Szikinger István ügyvéd, alkotmányjogász lőfegyverrel való visszaélés büntettében a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság kedden.

A következő tárgyaláson lehetőség lesz újabb bizonyításra, tanúk meghallgatására, amire a keddi nyilvános ülésen nem volt mód. Az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság egy év nyolc hónap, három évre felfüggesztett börtönre ítélte az ismert alkotmányjogászt. A másodfokú tárgyaláson Szikinger védője tartalmi és formai okokból is támadta, részletesen elemezte az ítéletet.

Az iratok szerint a bűncselekmény 2002 decemberére húzódik vissza. Akkor egy XVI. kerületi lakásban lelőtték T. Ottót. Felesége eltüntetett egy fegyvert, amit később egy dobozban eljuttatott a család ügyvédjéhez Szikinger Istvánhoz azzal, hogy olyan bizonyítékot tartalmaz, amely egyértelműen alátámasztja ártatlanságát.

Később a rendőrök egy házkutatás során megtalálták a dobozt az ügyvéd irodájában. Szikinger István azt állítja, nem tudott a doboz tartalmáról. A kollégáját védő Bolyai János ügyvéd a másodfokú tárgyaláson többször is hangsúlyozta: meg van győződve arról, hogy védence ártatlan, semmiféle bűncselekményt nem követett el.