Az egészségügyről tárgyal a kormány Lovasberényben

MTI
2007.05.04. 14:46
Elsősorban az egészségügy és a biztosítási rendszer átalakítása lesz a témája a vasárnapi lovasberényi kormányülésnek, de a következő fél év menetrendjéről is egyeztet a kabinet, illetve a koalíció - értesült kormányzati forrásból az MTI.

Az egészségügyi modellváltásról és az egészségügyi reform folytatásáról először szakértői, majd koalíciós szintű, szűk körű egyeztetés lesz a Fejér megyei Lovasberényben. Az SZDSZ, az MSZP és az Államreform Bizottság is visz javaslatokat az egyeztetésekre.

A kormányülésen részt vesznek a két frakció egészségpolitikusai. Ott lesz Molnár Lajos volt liberális egészségügyi miniszter, Bokros Lajos, a Közép-Európai Egyetem (CEU) vezérigazgatója, Csillag István, az SZDSZ által delegált volt gazdasági miniszter, Mihályi Péter, az Államreform Bizottság egészségügyi munkacsoportjának vezetője és Orosz Éva, az ELTE egyetemi tanára, az MSZP egészségügyi szakértője.

Lovasberényben nem születik döntés arról, hogy egy vagy több biztosító működjön az egészségügyben, a miniszterelnök most elsősorban az eddigieknél komolyabb érveket vár az érintettektől - fogalmazott több kormányközeli forrás.