Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új buszállomás Székesfehérváron

MTI
2007.05.04. 15:13
Új központi autóbusz-állomást avattak pénteken Székesfehérváron; a több mint 1,1 milliárd forintos költséggel megvalósult beruházást közösen építette fel a város önkormányzata és az Alba Volán Zrt.

A közlekedési vállalat az utas kiszolgáló létesítmények, a dolgozók munka- és pihenőhelyeit magába foglaló forgalmi épületet finanszírozta, az önkormányzat pedig a forgalmi sávok, a közlekedési csomópontok, valamint az autóbusz-állomás környékének kialakítását vállalta és végeztette el - mondta a polgármester.

Warvasovszky Tihamér tájékoztatása szerint az Alba Volán Zrt. több mint 400 millió forintot, az önkormányzat pedig 700 millió forintnál többet költött a regionális közlekedési központnak számító buszállomás felépítésére.

Az új létesítményre már nagy szükség volt a dunántúli régióközpontban: az előző, 1962-ben épült pályaudvar ugyanis szűknek és korszerűtlennek bizonyult a napi tízezernél több utas fogadásához.