Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megemlékezés Kádár sírjánál

MTI
2007.05.04. 21:28
Két-három tucat szimpatizáns jelent meg virággal vagy mécsessel a kezében péntek délután a budapesti Fiumei úti temetőben, Kádár János egykori MSZMP pártvezető héten feldúlt és azóta körbekerített sírjánál, a Magyarországi Munkáspárt 2006 felhívására.

Beszédek nem hangzottak el, a résztvevők mécsest gyújtottak, illetve többen Kádár János fotóját helyezték el a fából készült kerítésen.

Orosz József, a Munkáspárt budapesti elnöke az MTI-nek elmondta, hogy beszédek nélküli néma főhajtást szerveztek, amellyel a résztvevők kifejezték tiszteletüket Kádár János iránt, illetve tiltakoztak a sír feldúlása ellen.

A Munkáspárt kezdeményezéséhez csatlakozott a Civil Parlament, a Haladó Erők Fóruma, a Kádár János Baráti Kör, a Magyar Antifasiszta Liga, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, a Magyar Szocialista Munkáspárt, a Marx Károly Társaság, a Május Elseje Társaság, és a Társadalmi Demokrácia Mozgalom felhívva tagjaikat, hogy vegyenek részt a néma főhajtáson.

Szombaton délelőtt a Thürmer Gyula nevével fémjelzett Magyar Kommunista Munkáspárt tart tiltakozó megemlékezést a sírnál.