Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MTV vagyonbiztosítására írt ki pályázatot az MTV

MTI
2007.05.07. 06:19

Vagyon- és felelősségbiztosításra írt ki gyorsított, tárgyalásos közbeszerzési eljárást a Magyar Televízió Zrt. - a felhívás a Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számában jelent meg. Május utolsó napján jár le a közszolgálati tévé biztosítása. Mint az őszi ostrom után napvilágot látott, a Generali-Providencia biztosító méltányosságból térítette meg a keletkezett károkat, mivel a bekövetkezett események nem tartoztak a kockázatok körébe.

Az ajánlatkérő most azzal indokolja a felhívásban a gyorsított tárgyalásos eljárást, mivel nincs már ideje a normál nyílt eljárás lefolytatására. (Néhány évvel ezelőtt az Alkotmánybíróság a bírák autóinak elhasználódásával indokolta a gyorsított eljárást, de a Közbeszerzési Döntőbizottság nem fogadta el az indokot, mivel az elhasználódást előre lehetett látni.) A biztosítási kockázatok között nem szerepel egy esetleges támadás a tévé székháza ellen. Viszont biztosítani kérik a 26 milliárd forintot érő archívumot 3 milliárdos limittel, és az 567 milliót érő szoftvereket is. A berendezések értéke közel 3 milliárd, az egyéb eszközöké 7,5 milliárd, míg az épületé 1 milliárd forint.