Ödön
2 °C
11 °C

Fodorra számítanak a csepeli ellenzékiek galvániszap-ügyben

MTI
2007.05.07. 17:32

A környezetszennyező hatású csepeli galvániszap azonnali eltávolítására szólította fel Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi minisztert a csepeli önkormányzat Fidesz-KDNP képviselőcsoportja hétfőn. A 2003 nyarán Csepelen illegálisan lerakott 1200 tonna, nehézfémeket tartalmazó galvániszap miatt a szabad demokrata politikushoz címzett levélben Németh Szilárd frakcióvezető úgy fogalmaz, hogy a "galvániszap haladéktalan elszállítása, ártalmatlanítása, a csepeli telepek kármentesítése érdekében" Fodor Gábor tegyen meg mindent.

A hétfőn miniszteri esküt tett politikushoz írt levelében a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának vezetője azt is szorgalmazta, hogy Fodor Gábor vonja vissza a Fidesz környezetvédelmi szakértője, Illés Zoltán ellen tett büntetőfeljelentést. Február közepén "közveszéllyel fenyegetés bűncselekménye" miatt büntetőfeljelentést tett Illés Zoltán, a Fidesz környezetvédelmi szakértője ellen a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, tájékoztatott akkor a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.

A Fidesz szerint katasztrófaveszély van Csepelen a galvániszap miatt, mert az a helyi ivóvízbázis mellett a Duna közelsége miatt veszélyezteti az ország más településeit, valamint Szerbiát, Romániát és Bulgáriát is, mondta február eleji sajtótájékoztatóján Illés Zoltán, aki szerint Persányi Miklós, az akkori környezetvédelmi miniszter volt a felelős a kialakult helyzetért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?