Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A nemi erőszak ellen demonstrált az AI

MTI
2007.05.25. 19:22

A nők elleni nemi erőszak ellen tartott demonstrációt az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet Multi-Kulti csoportja pénteken Budapest belvárosában néhány tucatnyi szimpatizáns részvételével. "A demonstrációval arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy Magyarországon nem biztosítanak megfelelő védelmet a nemi erőszak áldozatainak" - mondta Nagy Navarro Balázs, az AI nemzetközi aktivistákat tömörítő Multi-Kulti csoportjának vezetője. Szerinte a szexuális erőszak áldozataival kapcsolatban a bűnüldözés szerveit, az igazságszolgáltatást és a társadalom egészét is előítéletek hatják át.

A tüntetés helyszíne a Magyar Nemzeti Múzeum mellett volt, ahol a hónap elején a gyanú szerint több rendőr erőszakolt meg egy 21 éves diáklányt. A résztvevők később a "Ne tűrd el! - a nők elleni erőszak mindannyiunk felelőssége" - transzparenssel átvonultak a közeli Astoriáig. Menet közben szórólapokat osztogattak a járókelőknek, akikkel igyekeztek aláíratni az AI Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek megfogalmazott levelét. Ebben többek között azt kérik a kormányfőtől: biztosítsa országos felvilágosító kampány megszervezését civil szervezetek bevonásával, amely többek között segít változtatni a családon belüli nemi erőszakkal kapcsolatban jelenleg uralkodó előítéleteken.