A Városháza parkba költöznének a Kossuth tériek

MTI
2007.05.27. 21:49

A budapesti városházi parkban tartottak kormányellenes demonstrációt a Kossuth téri tüntetők vasárnap, mert a Parlament előtti területen gyermeknapi rendezvények zajlottak. A tüntetők a hősök napján megemlékeztek az 1848-as forradalom és szabadságharc, az első és a második világháború, valamint az 56-os forradalom áldozatairól és a harcokban elesett magyar katonákról.

Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője beszédében a hadkötelezettség visszaállítását, az őrző-védő cégek állami intézményekből való kiszorítását és a rendőrök munkabérének drasztikus emelését követelte, hozzátéve, hogy belső elhivatottságra, erkölcsi tartásra van szüksége a rendvédelmi szervek tagjainak.

Gonda a hírügynökségnek azt mondta: kormányellenes demonstrációjukat a Városháza parkba kívánják áthelyezni, mert a Kossuth téren a nyár folyamán különböző állami rendezvényeket tartanak, illetve a rendvédelmi szervek is oda jelezték tüntetésüket. A városházi parkban tartott demonstráción mintegy nyolcvan ember vett részt, ahol levetítették Orbán Viktor, Fidesz-elnök Hír Tv-nek adott legutóbbi interjúját.