Árpád
-2 °C
3 °C

A Fidesznek bocsánatot kell kérnie Mayer Arankától

MTI
2007.05.30. 17:27

Jogerősen pert nyert Révész Máriusszal és a Fidesszel szemben Mayer Aranka szerdán. A Fővárosi Ítélőtábla döntése szerint az alperesek megsértették a felperes jó hírnevét azzal, hogy azt állították, Mayer Aranka részt vett volna az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban.

A félmillió forintos nem vagyoni kártérítést viszont bizonyítottság hiányában nem ítélte meg a bíróság.

A jogerős döntés szerint Révész Máriusznak és a Fidesznek sajtótájékoztatón és a párt internetes honlapján közleményben kell bocsánatot kell kérnie Mayer Arankától.

Mayer Aranka az Élet és Irodalom című hetilap Orbán Viktor és felesége tokaji érdekeltségeivel foglalkozó "Tokaji borcsaták" című sorozata nyomán, a cikkek alapját képező dokumentumok átadójaként vált ismertté.

A per tárgya egy tavaly augusztusi sajtótájékoztató volt, amelyen Révész Máriusz, a Fidesz akkori szóvivője azt mondta, Mayer Arankát arra használják fel, hogy Orbánt gyanúba keverjék.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?