Ötpárti parlamenti konferenciasorozat kezdődik szeptemberben

MTI
2007.05.31. 13:22

A parlamenti pártok ősztől konferenciasorozat keretében folytatják a február óta zajló, az ország kulcsfontosságú kérdéseiről szóló egyeztetéseket, jelentette be Horn Gábor liberális ügyvivő az öt párt képviselőinek csütörtöki budapesti tárgyalása után. Az SZDSZ-es politikus elmondta, a szeptemberben kezdődő konferenciasorozat első témája a versenyképesség lesz, az esemény házigazdája a liberális párt lesz. A sorozat ugyanazt a hat témát öleli fel, amelyeket az eddigi egyeztetéseken tárgyaltak.

Minden párt az általa javasolt téma tárgyalásakor ellátja a házigazdai teendőket is, közölte Horn Gábor. Hozzátette, a pártok mellett civil szervezeteket és szakértőket is szeretnének bevonni a konferenciasorozatba.

A liberális párt tavaly év végén kezdeményezte a tárgyalássorozatot hat témakörben; minden témának más párt volt a házigazdája. Az egyeztetés-sorozat első megbeszélését az SZDSZ koordinálásában a versenyképességről tartották február 1-én. A többi téma a közélet tisztasága (MDF), majd a demográfia (KDNP), a nemzetpolitika (Fidesz), a társadalmi igazságosság (MSZP), valamint az állam szerepe, a szolgáltató állam (SZDSZ) volt.