Jolán
2 °C
4 °C

Szili nemzetiségi fórum létrehozását szorgalmazza

MTI
2007.05.31. 17:38

A Magyarországon élő nemzetiségek fórumának létrehozását javasolta az Országgyűlés elnöke az országos kisebbségi önkormányzatok elnökeivel a parlamentben folytatott csütörtöki budapesti találkozón.

Arról döntöttünk ma, hogy létre fogunk hozni egy nemzetiségi fórumot, hasonlóan a kárpát-medencei magyar képviselők fórumához, amiben a kormány, a frakciók és a nemzeti kisebbségek vezetői vennének részt - fogalmazott Szili Katalin a megbeszélést követő sajtótájékoztatón.

Elmondta: tervei szerint a nemzetiségi fórum találkozói rendszeresek lesznek, és lehetőség nyílik a hazai nemzetiségeket érintő stratégiai kérdések megvitatására. Szili Katalin közölte: 15 éve nem sikerült pontot tenni a kisebbségek parlamenti képviseletére, így e fórum - amíg e hiányosságot nem sikerül pótolni - lehetőséget biztosítana az érdekek képviseletére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?