Nem függesztették fel Lomnici Zoltán mentelmi jogát

MTI
2007.06.18. 17:51

Nem függesztette fel Lomnici Zoltánnak, a Legfelsőbb Bíróság (LB) és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnökének mentelmi jogát az Országgyűlés mentelmi bizottsága, mondta a bizottság elnöke a testület hétfői ülése után. Géczi József Alajos tájékoztatása szerint a bizottság egyhangúlag hozta meg döntését.

Az elnök "homályosnak és zaklató jellegűnek" nevezte a feljelentést, amely mögött, mint mondta, nincs semmilyen tartalom. "Ráadásul meg se nevezi a Legfelsőbb Bíróság elnökét, hanem egy közvetett, homályos pontokból álló feljelentésnek az utolsó pontján illeszti be az OIT-nak a megjelölését" - tette hozzá. A testület MSZP-s elnöke kifejtette, a feljelentés arra sem tér ki, hogy Lomnici Zoltánt pontosan mivel vádolja a feljelentő.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke múlt csütörtökön a parlamentben bejelentette, a Veszprémi Városi Bíróság egy magánvádas feljelentés miatt megkereste az Országgyűlést Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke mentelmi jogának felfüggesztése tárgyában. A Veszprém Megyei Bíróság elnökhelyettese még aznap elmondta, Lomnici Zoltánt és két másik személyt egy magánvádas ügyben becsületsértés miatt jelentettek fel a Veszprémi Városi Bíróságon.