Tíz ajánlat a kormányzati negyed tervpályázatára

MTI
2007.07.12. 17:25

A kormányzati negyed tervpályázatára csütörtök kora délutánig 10 terv érkezett a Kincstári Vagyoni Igazgatósághoz, hat cég pedig megvásárolta a felépítésre és üzemeltetésre kiírt közbeszerzés dokumentációját - mondta Görözdi György, a projekt miniszterelnöki megbízottja sajtóbeszélgetésen Budapesten.

A tervpályázat beérkezett ajánlatait három alkalommal - pénteken, valamint jövő héten hétfőn és pénteken - bontják fel, hogy a szakértők folyamatosan dolgozhassanak. (A posta-törvény szerint a feladást követő ötödik napon kell kézbesítettnek tekinteni egy ilyen küldeményt - a feladás határideje szerda éjfél volt.) A KVI arra számít, hogy a tervezési tenderdokumentációt megvásárolt 37 cég mintegy fele tesz ajánlatot.

A 20 tagú szakértői stáb hétfőn lát munkához, a beérkezett pályázatokat július 20-ig dolgozzák fel és készítenek zárójelentést a bíráló bizottságnak. Ez utóbbi 23-án kezd dolgozni, két nappal később megérkeznek a neves külföldi tagok is, majd a zárójelentést 29-ig készítik el. (Az értékelés úgy történik, hogy a 8 tagú bizottságból minden tag bemutatja a rá kiosztott terveket, majd a prezentáció után minősítik azt.) A nyilvános eredményhirdetésre augusztus 2-án kerül sor.