A Fidesz megismerheti a gazdasági tárca szerződéseit

MTI
2007.08.02. 13:47

Mi indokolta, hogy állami szervek által is elvégezhető feladatokra magáncégekkel szerződött a gazdasági minisztérium, és miért nem lehet azonnal megismerni ezen szerződések tartalmát? - tette fel a kérdéseket Cser-Palkovics András fideszes parlamenti képviselő csütörtökön, a szaktárca épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus azért ment a GKM-be, hogy betekinthessen több, ötmillió forint alatti szerződésbe. Felidézte: a héten a sajtóban megjelent, hogy a gazdasági tárca közpénzből, több százmillió forint értékben tart fenn szerződéseket magáncégekkel olyan feladatokra, amelyek a Fidesz szerint állami szervek hatáskörébe tartoznak.

A minisztérium szóvivője időpont-egyeztetésre invitálta be a politikust. Ábrahám Gergely azt mondta, a képviselő természetesen megismerheti a közérdekű adatokat a törvény adta határidőn, vagyis 15 napon belül. Cser-Palkovics András szerette volna a jövő hét második felében megtekinteni az iratokat, végül abban maradtak, hogy a szaktárca által már korábban javasolt augusztus 14-én kerül erre sor.