Hálapénzes borítékokat küldtek Ódor Ferencnek

MTI
2007.08.02. 17:55

A hálapénzt hallgatólagosan támogató Orbán Viktor és Mikola István fényképével ellátott több tucat borítékot adott postára az SZDSZ Új Generáció a Borsodi megyei közgyűlés fideszes elnökének, "hogy a betegek tudják, kiknek köszönhetik a hálapénzt". Ezt a liberális ifjúsági szervezet elnöke mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján, egy fővárosi posta előtt.

Léderer András felidézte, Ódor Ferenc, a Borsod megyei közgyűlés fideszes elnöke a múlt héten utasításba adta a megyében működő kórházaknak, a vizitdíj-automatákra helyezzék ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Horváth Ágnes jelenlegi és Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter fényképét, hogy a betegek tudják, nekik köszönhetően kell vizitdíjat fizetni.

"Ha a Fidesz politikusai meg akarják nevezni a vizitdíj felelőseit, tegyék ugyanezt a hálapénzzel is" - fogalmazott Léderer András. Arra kérte Ódor Ferencet, tájékoztassa a betegeket, hogy hálapénzt kinek a jóvoltából szokás fizetni Magyarországon. Az SZDSZ Új Generáció elnöke szerint az egészségügyi csomagot, amelyet Mikola és Orbán közösen jegyez, akár Kádár János egészségügyi reformprogramnak is lehetne nevezni, hiszen fenntartaná a hálapénz jelenlegi gyakorlatát. Hozzátette, arra kéri a Fideszt, hogy próbáljon európaibb módon politizálni.