Az SZDSZ tudni akarja meddig cimborál még a Fidesz a szélsőjobbal?

2007.08.06. 12:33

"(...) meddig szabad közösséget vállalnia egy magát demokratikusnak, alkotmány-tisztelőnek valló pártnak, mint amilyen az Önöké azzal Jobbikkal, amely e milicista feketeruhás sereg édesapjának vallja magát?" - olvasható abban a levélben, amelyben Szabadai Viktor, az SZDSZ budapesti elnöke azt is megkérdezi, hogy a Fidesz meddig vállalhatja a Jobbik III. kerületi elnökét frakciótagként Óbudán?

A levelet a liberális politikus Fónagy Jánosnak a Fidesz fővárosi elnökének címezte. Főként az iránt érdeklődött a Magyar Gárda megalakítása után vajon meddig vállalhatók a Fidesz és a Jobbik képviselőinek közös önkormányzati frakciói?

Szabadai Viktor szerint: "Egy élhető városban nincs helye fasisztoid jellegű félkatonai csoportosulásoknak, ebben azt gondolom, egyetértünk" - írta a liberális politikus, majd hozzátette: bízik abban, hogy a Fidesz fővárosi elnökének válasza elfogadható lesz Budapest minden nyugalomra vágyó lakója számára, és az ellenzéki politikus nem kíván elrejtőzni a "szakmai együttműködés" álságos és átlátszó paravánja mögé egy ilyen súlyos kérdésben.