Habsburg Ottó: Magyarországnak gyönyörű jövője van

MTI
2007.08.19. 18:53

Magyarországnak van jövője, mondta Habsburg Ottó, a Páneurópai Unió elnöke vasárnap Hévízen, a fürdőváros Szent Erzsébet terének és szobrának avatásán.

"Átéltünk olyan sok támadást, olyan sok háborút, olyan sok nehézséget", a 1945-ös felszabadulás és az 1956-os forradalom után is, amiért sokan úgy gondolták, Magyarországnak már nem lesz jövője. "Ha kitartunk Isten és a haza mellett, a jövő a miénk lesz. Sokan hallatlanul pesszimisták a magyar jövőt illetően, de sokan megértették, hogy miért vagyunk itt a világon" - mondta.

A hévízi ünnepség keretében Szent Erzsébet születésének 800-dik évfordulójáról megemlékezve teret és szobrot avattak az ünneplők. Szent Erzsébet mellszobrát Marton László Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész készítette.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla