Nincs egyezség a BKV és a szakszervezetek közt

MTI
2007.08.24. 15:06

Nem született megegyezés a BKV vezetése és a szakszervezetek között a pénteki bértárgyaláson, a tárgyalások hétfőn folytatódnak, közölte a BKV Zrt., illetve a sztrájkbizottság.

A BKV közleménye szerint a pénteki egyeztetésen csak abban egyeztek meg a felek, hogy a bizottságok részleteiben kidolgozzák az eddigi bértárgyalásokon felmerült konkrét gazdasági és pénzügyi kérdéseket és a lehetséges megoldásokat. A menedzsmentnek nem célja a már meglévő szociális juttatások rendszerének megbontása, inkább abban kéri a szakszervezetek együttműködését, hogy közösen olyan forrásokat keressenek, amelyekből lehetőség nyílhat a nem bérjellegű juttatások esetleges emelésére, olvasható a közleményben.

Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke elmondta, hogy továbbra sincs közeledés az idei béremelés ügyében. A munkáltató nem hajlandó teljesíteni a tizenötezer forinton felüli 6 százalékos, január 1-re visszamenőlegesen fizetendő béremelési igényüket. A munkáltató legfeljebb csak arra hajlandó, hogy valamilyen egyszeri szociális juttatást, vagy jutalmat fizessen, ez pedig a szakszervezeteknek teljesen elfogadhatatlan, tette hozzá.